Ασπροπρόσωπος βγήκε ο παρακάτω άνδρας που πήρε το ρίσκο να παραιτηθεί από μια καλή δουλειά για να ανοίξει τον δικό του φούρνο.Την απόλυτη ευημερία απολαμβάνει ένας 34χρονος, ο οποίος πήρε το ρίσκο να ανοίξει τη δική του επιχείρηση και πλέον βγάζει 130.000 ευρώ τον μήνα. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μερικές φορές καλό είναι να ακούμε το ένστικτό μας, διότι μπορεί να έχει πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα για την εξέλιξη και την πορεία της ζωής μας.

Όταν ο software engineer, Gautier Coiffard, είπε στη μητέρα του ότι εγκαταλείπει τη δουλειά του για να ανοίξει έναν φούρνο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, εκείνη είπε ότι μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, αφού η περιοχή είναι… γεμάτη φούρνους.

«Είχαμε μια ουρά έξω από την πόρτα από τη στιγμή που ανοίξαμε, για πολλές ώρες, μέχρι να πουληθεί και το τελευταίο κρουασάν», λέει η Ashley.

H μετάβαση από τις κλασικές 9-5 δουλειές τους δεν ήταν εύκολη. Σήμερα, η Ashley εξακολουθεί να εργάζεται ως νοσοκόμα για παιδιά, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται το μάρκετινγκ, τα social media και τις συνεργασίες με τον φούρνο.

Τα πρώτα κρουασάν δεν είχαν μεγάλη απήχηση. Με δοκιμές και λάθη, κατάφεραν να βελτιώσουν το προϊόν τους. Ο Gautier λέει ότι τελειοποίησε τη συνταγή του μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά όταν η πανδημία Covid-19 χτύπησε, λίγες εβδομάδες αργότερα, το ζευγάρι αποφάσισε να περιμένει πριν πουλήσει τα κρουασάν. Τον Ιούνιο του 2020, δημοσίευσαν το πρώτο τους μενού στο Facebook και το Instagram. Μάλιστα, οι πρώτες πωλήσεις έγιναν… από το σπίτι τους. Οι φίλοι και οι followers ενδιαφέρθηκαν αμέσως, αλλά το εισόδημα ήταν μέτριο: 150 $ την εβδομάδα, λέει η Ashley για τον πρώτο καιρό στον φούρνο.

Ωστόσο, τους επόμενους μήνες, η είδηση ​​για τα αρτοσκευάσματα διαδόθηκε. Η business ιδέα άρχισε να αναπτύσσεται και να βρίσκει το κοινό της. Κάπως έτσι έφτασαν να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα.

Τώρα, έχουν φτάσει σε καλά κέρδη. Αλλά παραμένουν προσγειωμένοι. «Θέλουμε να αναπτυχθούμε πολύ αργά και οργανικά», λέει η Ashley. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οτιδήποτε κάνουμε είναι βιώσιμο και εξυπηρετεί την κοινότητα που μας έχτισε», τονίζει.

You May Also Like

Κρίστοφερ Λι: Άγνωστες αλήθειες για τον “Δράκουλα” που αγάπησαν όλοι

Ας γνωρίσουμε κάποιες αλήθειες που δεν ξέραμε για τον Κρίστοφερ Λι.

Ο Έλληνας από τη Βραζιλία που έγινε ο «βασιλιάς της μπίρας»

Η πορεία του προς την επιτυχία στον χώρο της ζυθοποιίας ξεκίνησε το 1996, όταν ο Μισέλ ήταν μόλις 23 ετών

Σπάνιο βίντεο 30 ετών δείχνει την Αλίκη Βουγιουκλάκη χορεύει στο εξοχικό της στον Θεολόγο

Το βίντεο χρονολογείται από το 1992

10 καλλιτέχνες που κυκλοφόρησαν άλμπουμ μέσα από τη φυλακή

Από το φαινόμενο της ραπ, Tupac μέχρι τον θρύλο της ροκ, David Crosby

Ο Πάνος Ζήζος δίνει νέα οπτική σε σχολεία και αρχοντικά της Καστοριάς

Ρεπορτάζ του Travel.gr για τον Καστοριανό καλλιτέχνη

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΑΝΕΞ: 100 ευρώ τον μήνα για ψώνια σούπερ μάρκετ στους εργαζομένους

Με απόφαση του επικεφαλής του ομίλου Δημήτρη Γιαννακόπουλου οι εργαζόμενοι της VIANEX…

Βουλγαρία: Ο φορολογικός παράδεισος, η χρυσή εποχή και η μαζική μεταφορά έδρας επιχειρήσεων

Πόλος έλξης για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις κυρίως της Β. Ελλάδος

Κώστας Αντετοκούνμπο για τα παιδικά του χρόνια: «Δεν είχαμε ρεύμα,φαγητό και αλλάζαμε συνέχεια σπίτια»

Πάντα ο αθλητισμός ήταν στη ζωή μας από όταν ήμασταν πολύ μικροί, επειδή ήταν και οι γονείς μας αθλητές.

O ελληνικός «χάρτης» των startups: Ποιες περιφέρειες έχουν τα ηνία

Το 3% του συνόλου των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία