Υλικά
-500 γρ. πτι μπερ μπισκότα θρυμματισμένα
-6 κτσ. μερέντα
-200 γρ. λιωμένο βούτυρο
-2 κτσ. κακάο
-1 σφηνάκι λικέρ
-2 βανίλια
Για την επικάλυψη
-400 γρ. λευκή κουβερτούρα
Για την διακόσμηση
-1 συσκευασία μπισκότα OREO
-1 κουβερτούρα
-1 σταγόνα πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το royal icing
-1 ασπράδι
-1-2 σταγόνες λεμόνι
-165 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη, αδειάζουμε τα θρυμματισμένα πτι μπερ, το λιωμένο ζεστό βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας την μερέντα, το λικέρ, το κακάο και τις βανίλιες.
Ζυμώνουμε.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Μετά από αυτόν τον χρόνο, πλάθουμε με τη ζύμη τα σοκολατάκια και τα τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο.
Προχωράμε στην παρασκευή της επικάλυψης. Αφού λιώσουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, συμπληρώνουμε το ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε αφού πρώτα κατεβάσουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Παίρνουμε τα τρουφάκια και τα βουτάμε στο μίγμα αυτό. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν.
Επόμενο βήμα, είναι η παρασκευή του royal icing. Χτυπάμε την ζάχαρι άχνη με τα ασπράδια και τον χυμό λεμονιού. Οταν η σοκολάτα στεγνώσει, βάζουμε λίγη ποσότητα στην κορυφή τους σε κάθε ένα σοκολατάκι και συμπληρώνουμε και ένα μπισκότο Oreo.
Mε μικρή ποσότητα από λιωμένη σοκολάτα σχηματίζουμε τα μάτια και το στόμα.
Με το περίσσευμα από την λευκή κουβερτούρα, ανακατεύουμε το πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής και με αυτό το μίγμα φτιάχνουμε τις μύτες.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σε περίπτωση που η ζύμη είναι πολύ σφικτή προσθέτουμε γάλα. Το πρόσωπο μπορεί να κατασκευαστεί και με χρωματιστές ζαχαρόπαστες. Αντί για royal icing μπορούμε να τοποθετήσουμε το κάθε καπέλο στα τρουφάκια όταν δεν έχουν παγώσει ακόμα.
Η Συνταγή / Φώτο είναι από την κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood