Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου πριν συνεχίσουμε. Είμαι από αυτούς που θέλουν να στολίζουν μέσα Νοέμβρη.

Ναι, μέσα Νοέμβρη. Κι απ’ότι φαίνεται δεν είμαι η μόνη, αφού όλο και περισσότεροι επιλέγουν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους από τον Νοέμβριο, είτε για να το χαρούν τα παιδιά, είτε απλά γιατί τους αρέσει να βλέπουν τα λαμπάκια να βρίσκονται παντού. Όπως και να ‘χει, η ψυχολογία ‘μας’ μελέτησε και αποφάνθηκε.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο «Environmental Psychology», αναφέρει πως όσο επιλέγουν να βγάλουν τα χριστουγεννιάτικα από τις κούτες αρκετά νωρίς, έχουν περισσότερη παιδικότητα.

«Αν και υπάρχουν πολλοί συγκυριακοί λόγοι που κάποιος θα μπορούσε να στολίσει πολύ νωρίς για τα Χριστούγεννα, οι πιο συνηθισμένοι είναι η νοσταλγία και η ανάγκη να ξαναζήσουν τη μαγεία», αναφέρει ο ψυχαναλυτής, ιδρυτής του MindFixers και ιδιοκτήτης της κλινικής McKeown, Steve McKeown, στο Unilad. «Ο στολισμός είναι μια άγκυρα ή ένα μονοπάτι στην κατεύθυνση εκείνων των μαγικών συναισθημάτων της παιδικής ηλικίας.

Οπότε, εκείνος που στολίζει νωρίς κρατάει για πιο πολύ αυτό τον ενθουσιασμό», συμπληρώνει.
Επιπλέον, όσοι στολίζουν αρκετά τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους, τους διακρίνει η φιλικότητα και η κοινωνικότητα.

 

Τατιάνα Τζινιώλη

https://www.alimosonline.gr/

You May Also Like

Χρ. Πισσαρίδης: Τι πρέπει να σπουδάσει ένας νέος σήμερα

Ο βραβευμένος με Νόμπελ, Ελληνοκύπριος οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης, συμβούλεψε του νέους να…

6+14 απίστευτες ιστορικές συμπτώσεις: Εξωφρενικά περίεργες για να είναι αληθινές – Όταν ο Στάλιν έπινε καφέ πλάι στον Χίτλερ και τον Τίτο

Table of Contents Hide 1. Η κατάρα του Ταμερλάνου2. Τα κακά παιδιά…

Το δέρμα του φιδιού και τα πολλά πρόσωπα της Ακροδεξιάς

Aπό τις αναφορές στη χούντα, τον νεοναζισμό και τον εθνικισμό στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και τη συνωμοσιολογία

Η θρυλική βίλα του Pierre Cardin στη νότια Γαλλία είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα

Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν το θρυλικό Palais Bulles του Pierre Cardin να βγαίνει ξανά προς πώληση.

“Κάλεσμα του συλλόγου μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας”

Όχι άλλες χαμένες ζωές θυσία στον βωμό των συμφερόντων και της ανικανότητας των υπευθύνων!!!

O Έλληνας που έστρωσε χρυσό χαλί για διαλογισμό στις πυραμίδες

Ενα χαλί καλυμμένο με φύλλα χρυσού στο ιδιαίτερο αυτό σημείο του κόσμου

ΒΙΝΤΕΟ: Ο καλύτερος παίκτης σκάκι στον κόσμο μόλις έχασε επειδή του γλίστρησε το ποντίκι από τα χέρια!

Ο Μάγκνους Κάρλσεν (Magnus Carlsen) είναι ένα Νορβηγός σκακιστής γκραντμαίτρ, ο οποίος…

Η άποψη του Θωμά Μόσχου για το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο

”Κύριε περιφερειάρχη καλά τα λόγια και οι υποσχέσεις ότι είστε μαζί μας αλλά……”