Το Agrofest, το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη καταστεί λίγες ημέρες πριν ανοίξει τις πύλες του, ένα σημείο αναφοράς για την αγροτική παραγωγή, που ήρθε για να μείνει.

Ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού, κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου και μεταξύ άλλων του ζήτησε τη στήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή με σκοπό την τόνωση της Αγροτικής Οικονομίας.

Ο Υπουργός κ. Αποστόλου ανταποκρίθηκε θετικά και έθεσε επισήμως το Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σφραγίζοντας το ενδιαφέρον του για τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου. Πρόκειται για μια σημαντική είδηση, καθώς το Υπουργείο θέτει στην διάθεση της διοργάνωσης όλους τους μηχανισμούς επικοινωνίας και ενημέρωσης που διαθέτει.

Επίσης, ανακοινώνεται πως χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, θα είναι η Εφημερίδα Αγορών και Οικονομίας της Υπαίθρου AGRENDA, η οποία είναι η «ναυαρχίδα» των ελληνικών αγροτικών εκδόσεων, καθώς επίσης και ο ιστότοπος AGRONEWS.GR. Μέσα από τα δύο αυτά ΜΜΕ, πρόκειται το AGROFEST να πάρει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση πανελλαδικά.

Το AgroFest, το 1o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί 27-31 Ιουλίου 2016 στο Καμμένο (Τούρκικο) Σχολείο Σερβίων. Διοργανώνεται από τον Δήμο Σερβίων Βελβεντού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Επιμελητηρίου ΠΕ Κοζάνης, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ).

Πληροφορίες για συμμετοχές στο φεστιβάλ, δίνονται από την κ. Σοφοκλή Μποτονάκη ( Τηλ. 6909909500) και το Δήμο Σερβίων Βελβεντού (Τηλ. 24643 50122).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…