Ως το κύριο όργανο αποτοξίνωσης, το συκώτι είναι επιφορτισμένο με το φιλτράρισμα και την αποβολή από το σώμα αυτών των ανεπιθύμητων ενώσεων, ενώ η διασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας του είναι το κλειδί για την ολιστική υποστήριξη των φυσικών οδών αποτοξίνωσης του σώματος.

Όταν ο οργανισμός καλείται να διαχειριστεί καθημερινά τόσες πολλές χημικές ουσίες, ρύπους και τοξίνες, το συκώτι μπορεί να κουραστεί. Ευτυχώς, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία, την υποστήριξη, ακόμη και την αναζωογόνηση του ήπατος, ώστε να φιλτράρει και να απομακρύνει με μεγαλύτερη ευκολία τις ανεπιθύμητες τοξίνες.

Πώς το γαϊδουράγκαθο υποστηρίζει την υγεία του ήπατος

Χάρη σε ένα βιοενεργό φυτοθρεπτικό συστατικό που ονομάζεται σιλυμαρίνη, το γαϊδουράγκαθο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, πολλά από τα οποία υποστηρίζουν άμεσα την υγεία και τη λειτουργία του ήπατος.

Αποτοξίνωση

Το γαϊδουράγκαθο βοηθά στην υποστήριξη των φυσικών οδών αποτοξίνωσης του σώματος ενισχύοντας την αποτοξίνωση του ήπατος της φάσης Ι.

Συγκεκριμένα, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται ως φυσικό υποπροϊόν όταν το συκώτι διασπά ανεπιθύμητες ενώσεις.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Antioxidants το 2015, η ισχυρή φυτοχημική σιλυμαρίνη του γαϊδουράγκαθου ενισχύει επίσης τη σύνθεση γλουταθειόνης. Γνωστή ως το «κύριο αντιοξειδωτικό» στο σώμα μας, η γλουταθειόνη είναι ένα ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικό που έχει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αποτοξίνωσης.

Δρα ως παράγοντας αποκλεισμού τοξινών

Σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Phytology, η σιλυμαρίνη αποτρέπει την πρόσδεση των τοξινών στους υποδοχείς της ηπατικής κυτταρικής μεμβράνης. Εκτός από τις δράσεις που αναστέλλουν τις τοξίνες, το γαϊδουράγκαθο βοηθά επίσης στη ρύθμιση των ηπατικών ενζύμων για την υποστήριξη των οδών αποτοξίνωσης.

Βοηθά στην προστασία & την αποκατάσταση των ηπατικών κυττάρων

Το γαϊδουράγκαθο δεν προστατεύει απλά τα ηπατικά κύτταρα (π.χ. βοηθώντας τον αποκλεισμό των τοξινών και υποστηρίζοντας τη συνολική αποτοξίνωση), αλλά βοηθά επίσης στην αποκατάσταση των ηπατικών κυττάρων που έχουν επηρεαστεί από τη συνεχή έκθεση σε τοξίνες.

Συμπέρασμα

Ένα συμπλήρωμα αποτοξίνωσης του ήπατος υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει γαϊδουράγκαθο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την αντιοξειδωτική δραστηριότητα, να ενισχύσετε τη λειτουργία του ήπατος και να υποστηρίξετε τη συνολική αποτοξίνωση του οργανισμού σας.

Πηγή:onmed.gr

You May Also Like

10 τροφές που καταπολεμούν τον πόνο

10 τροφές που καταπολεμούν τον πόνο

Κατακράτηση υγρών: Γιατί συμβαίνει;

  Κατακράτηση υγρών: Γιατί συμβαίνει;

Καρδιακή προσβολή – Πρώτες βοήθειες: Τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε εκείνη την στιγμή

Καρδιακή προσβολή – Πρώτες βοήθειες: Τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε εκείνη…

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καστοριάς πραγματοποίησε συνάντηση, σε συνεργασία με τονΕξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, στα πλαίσια υλοποίησης Δράσεων Αγωγής Υγείας, προσωπικό…

Μελατονίνη: Η ορμόνη του Ύπνου/ Γράφει ο Χρήστος Βασιλάκης, Φαρμακοποιός

Μελατονίνη: Η ορμόνη του Ύπνου/ Γράφει ο Χρήστος Βασιλάκης, Φαρμακοποιός

Μεσογειακή διατροφή για υγιέστερο και μεγαλύτερο εγκέφαλο

  ‘Αρθρο του Αργύριου Τσακάλη Ειδικού Παθολόγου- μετεκπαιδευθέντα στο Σακχαρώδη Διαβήτη

Τι είναι η διφθερίτιδα: Συμπτώματα, αίτια, εξετάσεις και αντιμετώπιση

Τι είναι η διφθερίτιδα: Συμπτώματα, αίτια, εξετάσεις και αντιμετώπιση

Προσωρινά κλειστό το Ακτινολογικό Εργαστήριο Κέντρου Υγείας Καστοριάς

Διακόπτεται η λειτουργία του

Τι να κάνεις για να προστατευτείς αν είσαι θύμα βίας στο σπίτι: Το lockdown ξυπνά τον εφιάλτη χιλιάδων γυναικών

Table of Contents Hide Τι να κάνεις για να προστατευτείς αν είσαι…