Υλικά
-
Για το κέϊκ
-
200 γρ. καστανή ζάχαρη
-
185 ml γάλα
-
125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
-
190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
50 γρ. σκόνη κακάο
-
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
-
Για τη γέμιση σοκολάτας
-
185 γρ. βούτυρο, επιπλέον, σε θερμοκρασία δωματίου
-
350 γρ. ζάχαρη άχνη
-
50 γρ. μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
-
1 κ.σ. γάλα
-
Για τη Ganache σοκολάτας
-
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-
125 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
-
30 γρ. βούτυρο
-
465 γρ. Maltesers για διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς, βάζουμε λαδόκολλα και βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ.
-
Βήμα 2
Για το κέϊκΤοποθετούμε τη καστανή ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο, να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και να γίνει ένα λείο μείγμα.
-
Βήμα 3
Κατεβάζουμε το μείγμα βουτύρου από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, το αλεύρι και τη σκόνη κακάου. Τέλος προσθέτουμε και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί.
-
Βήμα 4
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου (κάνουμε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και όταν βγεί στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο). Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
-
Βήμα 5
Για τη ganacheΒάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
-
Βήμα 6
Για τη γέμισηΧτυπάμε στο μίξερ το επιπλέον βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη ζάχαρη άχνη, τη 1 κ.σ. γάλα και 1 1/2 κ.σ. ganache. Αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση και τη ganache να κρυώνουν.
-
Βήμα 7
Για τη συναρμολόγησηΕν τω μεταξύ κόβουμε, με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι, το κρύο πλέον κέϊκ οριζόντια σε τέσσερα στρώματα. Τοποθετούμε ένα στρώμα παντεσπανιού/κέϊκ και απλώνουμε από πάνω το 1/3 της γέμισης. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο και τρίτο στρώμα παντεσπανιού. Τελειώνουμε με το τελευταίο παντεσπάνι. Αλείφουμε τη κορυφή και τα τοιχώματα, με τη βοήθεια μιας μαρίζ τη ganache και διακοσμούμε με τα Maltesers.
-
Βήμα 8
Καλή Επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!!