Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά
1 κιλό κιμά (μοσχάρι και χοιρινό )
1 ποτηράκι του κρασιού, ούζο
3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουτ. της σούπας κύμινο
2 κουτ.της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
1 αβγό
2 κουτ.της σούπας λάδι
1 κουτ.της σούπας αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά , να γνωριστούν καλά να μας πουν τα μυστικά τους. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν γιατί πολύ τα ταλαιπωρήσαμε καμιά ωρίτσα.
Για την σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματοχυμό ή κονκασέ
Αλάτι , πιπέρι , κύμινο
Λάδι
Και επειδή τα σουτζουκάκια αγαπούν πολύ την ντομάτα και θα την ζητήσουν πιεστικά, τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι ψιλοκομμένο σκόρδο, ελάχιστο κύμινο και ρίχνουμε τον ντοματοχυμό ή ντομάτα κονκασέ…
Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια να κολυμπήσουν επιτέλους και να πάρουν βράση για 10 λ. σε σιγανή φωτιά…
Εμείς συνήθως τα τρώμε με ρύζι ή πουρέ…