Από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις – η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Ήδη, από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου και ακολούθησε όλη η διαδικασία, προκειμένου το σύστημα να είναι καθ’ όλα έτοιμο για την ανάρτηση των Ταυτοτήτων Οφειλής για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από το φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ. Καθώς εφέτος υπήρξε μείωση αντικειμενικών αξιών σε όλη σχεδόν την επικράτεια, αλλά και δεν εντάσσονται τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο, λόγω των πολλών λαθών στο έντυπο Ε9, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο και περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες θα καταβάλουν το ίδιο ποσό σε σχέση με το 2015.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 σχεδιάζεται να ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, κατοικιών και αγροτεμαχίων, θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών- διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για την περίοδο 2010-2016, έως το τέλος του Νοεμβρίου εφέτος και θα ωφεληθούν από την κατά 50% μείωση των προστίμων. Στην περίπτωση κατά την οποία, λόγω των διορθώσεων, προκύπτει μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ, για να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό, θα πρέπει να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εφορία και, έως ότου γίνει η νέα εκκαθάριση, οι προηγούμενες δόσεις θα συνεχίσουν να είναι απαιτητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας: Πρόγραμμα κατάρτισης-πιστοποίησης ανέργων στον κλάδο της γούνας

Υποβολή αιτήσεων και λήξη προθεσμίας

Στην Ευρώπη μειώνεται ο πληθωρισμός και στην Ελλάδα εκτοξεύεται – Νέες αυξήσεις τιμών σε έλαια, καύσιμα και φρούτα

Την ώρα που ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη «πέφτει», στην Ελλάδα ακολουθεί την αντίστροφη πορεία

Συντάξεις Ιουνίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής

Συντάξεις Ιουνίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής

Επίδομα μητρότητας για 9 μήνες σε επαγγελματίες και αγρότισσες

Η παροχή θα είναι αντίστοιχη του ιδιωτικού τομέα, ίση με τον κατώτατο μισθό

“Δίδυμο” καλών ειδήσεων για την οικονομία

“Δίδυμο” καλών ειδήσεων για την οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Το 6,6% του πληθυσμού αντιμετώπισε ανεπάρκεια τροφής στην Ελλάδα το 2022

Σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη