Η αυθεντική σαλάτα του σεφ, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να την τρώμε στα περισσότερα εστιατόρια.
Υλικά
-
5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι σγουρό
-
2 μεγάλες ντομάτες
-
1 μεγάλο αγγούρι
-
1/4 κιλό πάριζα ή ζαμπόν (ανάλογα με το γούστο του καθενός)
-
300-400 γρ τριμμένο gouda
-
3 αυγά
-
Υλικά για τη σως
-
7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
-
7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας κέτσαπ
-
λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
-
λίγο ξύδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
-
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
-
Βάζουμε για βράσιμο τα αυγά.
-
ΑΦού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε κομμάτια (όπως θα κόβαμε την χωριάτικη σαλάτα μας) και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.
-
Κόβουμε την πάριζα (ή το ζαμπόν) σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
-
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας.
-
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, στην κορυφή της σαλατιέρας τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα το καθένα.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε στην επιφάνεια της σαλατιέρας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.