Το ζήτημα των αδέσποτων ζώων έρχεται για μία ακόμα φορά να απασχολήσει την τοπική κοινωνία της Καστοριάς . Τον τελευταίο καιρό συχνό φαινόμενο είναι οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε κάποια γωνιά της Καστοριάς ή ακόμη και σε γύρω χωριά του Νομού. Το νέο περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου συνέβη στα νεκροταφεία Καστοριάς στον παλιό ΟΑΕΔ , την Τετάρτη 13 Απριλίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Τετάρτης , φοιτητής διερχόμενος από εκεί δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο έξω από τον παλιό ΟΑΕΔ (στην κατηφόρα μπροστά από τα νεκροταφεία) στην περιοχή Νταηλάκη. Το σκυλί πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που επιτέθηκε στον άτυχο φοιτητή, ήταν ένα ασπρόμαυρο χάσκυ το οποίο όρμησε και τον δάγκωσε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καστοριάς για τις πρώτες βοήθειες. Να σημειώσουμε ότι είναι ο δεύτερος φοιτητής που δέχεται επίθεση από αδέσποτο σκυλί μέσα στην εβδομάδα.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα δείχνει να είναι μία από τις πληγές διαρκείας για τον δήμο Καστοριάς την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όχι μόνο η σημερινή αρχή αλλά και οι προηγούμενες. Όσο όμως το πρόβλημα παραμένει τόσο εντείνεται η δυσφορία των πολιτών οι οποίοι ουκ ολίγες φορές παίρνουν το νόμο στα χέρια τους εξοντώνοντας τα αδέσποτα, παρόλο που αυτό είναι πλέον ενάντια στο νόμο και τιμωρείται με πολύ σοβαρές ποινές.

Οι περισσότεροι πάντως δείχνουν σαν υπαίτιο της κατάστασης αυτής τον δήμο, υποχρέωση του οποίου άλλωστε είναι η διαχείριση του προβλήματος, με τον έναν εκ των τριών αρμόδιων αντιδημάρχων για το θέμα των αδέσποτων σκύλων όμως, κ. Αθανάσιο Τέρψη να σημειώνει στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Χρήστου Νατσούλη πως: ‘’ Ο νόμος μας δένει τα χέρια προκειμένου να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα. Έτσι κάνουμε ότι είναι δυνατό στο πεδίο των στειρώσεων, της περίθαλψης και της πρόληψης γενικότερα. Όμως δεν γίνεται από τη μία να στειρώνουμε κι από την άλλη να απελευθερώνονται συνεχώς νέα ζώα…’’

Ερωτηθείς για το περιστατικό της Τετάρτης με την επίθεση σκύλου σε φοιτητή και για το αν δέχτηκε ο δήμος κάποιο τηλεφώνημα ή ήταν ενήμερος αμέσως μετά την επίθεση για το τι συνέβη ο κ. Τέρψης ανέφερε πως ‘’ Αυτό γίνεται αμέσως με το που θα πάει αυτός που θα δεχτεί την επίθεση στο νοσοκομείο γίνεται καταγραφή του περιστατικού και ενημερωνόμαστε εμείς και στη συνέχεια αυτεπάγγελτα γίνεται μήνυση και ενημερωνόμαστε με έγγραφο από το υγειονομικό και παρεμβαίνουμε μετά. Εγώ ενημερώθηκα το πρωί της Πέμπτης για το περιστατικό. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι άσχημο για να μείνει ασθενής στο νοσοκομείο. Αυτός που δέχεται την επίθεση, του προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες και φεύγει. Δεν έχει τύχει να έχει μείνει κάποιος στον νοσοκομείο για να χρειαστεί να τον δούμε, σε αυτή την φάση δεν ξέρω αν ο φοιτητής είναι ακόμα στο νοσοκομείο ή έχει φύγει θα επικοινωνήσω να δω που βρίσκεται.’’

Στην πόλη της Καστοριάς είναι πάρα πολλές οι περιοχές όπως το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας , το Νταηλάκη, η περιοχή της Χλόης όπου τα αδέσποτα σκυλιά πραγματικά σχηματίζουν αγέλες και συχνά πυκνά επιτίθενται σε περαστικούς, αλλά και δυσκολεύουν ειδικά τις νυχτερινές ώρες τη μετακίνηση των κατοίκων της πόλης.

Για το αν υπάρχει κάποιο οργανωμένο πρόγραμμα από τον δήμο Καστοριάς σε συνεργασία με κάποιους φιλοζωικούς συλλόγους για να βρεθεί λύση και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά ο κ. Τέρψης τόνισε ότι ‘Εμείς έχουμε το πρόγραμμά μας τα στειρώνουμε, τα επικίνδυνα όταν υπάρχει καταγγελία τα περισυλλέγουμε και τα παρακολουθούμε όπως λέει ο νόμος για 15 μέρες στο κυνοκομείο και μετά τα αφήνουμε στο φυσικό περιβάλλον αν δεν είναι επικίνδυνα, αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Από πολίτες δεχόμαστε πάρα πολλά τηλέφωνα για τα σκυλιά. Τα αφήνουν οι ίδιοι οι πολίτες αδέσποτα στην πόλη. ‘’

Τέλος, μετά και το περιστατικό της Τετάρτης με την επίθεση στον νεαρό φοιτητή όπως τόνισε ο κ. Τέρψης τα συνεργεία του δήμου θα βγουν και πάλι έξω για την περισυλλογή των επικίνδυνων αδέσποτων σκύλων.

Απάντηση της κ. Τελιγιορίδου στον κ. Πετκανά

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Καστοριάς κ. Γιώργος Πετκανάς φιλοξενούμενος στην ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Νατσούλη αναφέρθηκε στο περιστατικό με την επίθεση σκύλου στον φοιτητή αφήνοντας αιχμές για την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία απάντησε με την παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο κ. Πετκανάς στη ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Νατσούλη, επιρρίπτοντας ευθύνες για το πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, θα έπρεπε να γνωρίζει με την προηγούμενη ιδιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος, ότι η διαχείριση των αδέσποτων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων.

Η κα Τελιγιορίδου με την επαγγελματική της ιδιότητα πριν γίνει βουλευτής συνεργάστηκε με το Δήμο Καστοριάς στα προγράμματα διαχείρισης (στειρώσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις κτλ). Ο κος Πετκανάς όφειλε, με την προηγούμενη ιδιότητά του να γνωρίζει το ότι οι Δήμοι υποβάλλουν τα προγράμματα διαχείρισης, να γνωρίζει τον τρόπο υλοποίησης, να γνωρίζει τους υπεύθυνους, προπαντός να γνωρίζει τους νόμους που διέπουν το θέμα και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος σε συνεργασία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Ειδικά ο κ. Πετκανάς γνωρίζει από προσωπική εμπειρία ότι η κ. Τελιγιορίδου ως κτηνίατρος βοήθησε πολλές φορές σε περίθαλψη αδέσποτων , αφιλοκερδώς.

Η κα Τελιγιορίδου είναι στη διάθεση του Δήμου στην περίπτωση που ζητηθεί η βοήθειά της, με την ιδιότητα του Βουλευτή.

Οποιαδήποτε προσπάθεια μικροκομματικής σκοπιμότητας που επιρρίπτει ευθύνες που δεν της αναλογούν είναι κατανοητό που αποσκοπούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Ο τόπος αξίζει να απαλλαγεί από το υπερτροφικό εγώ του κ. Τζηκαλάγια και του κόμματός του”

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Ο τόπος αξίζει να απαλλαγεί από το υπερτροφικό εγώ του…

O Μπιλ Γκειτς και η σύζυγός του δίνουν 100 εκ δολλάρια για τον κορονοϊό

O Μπιλ Γκειτς και η σύζυγός του δίνουν 100 εκ δολλάρια για…

ΕΤΑΚ: Εκπαιδευτική καταρρίχηση για τη σωστή χρήση των σχοινιών

ΕΤΑΚ: Εκπαιδευτική καταρρίχηση για  τη σωστή χρήση των σχοινιών

Ερώτηση για το πρόβλημα δυσλειτουργίας του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΟΓΑ, κατέθεσε η Μαρία Αντωνίου

Ερώτηση για το πρόβλημα δυσλειτουργίας του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΟΓΑ, κατέθεσε η Μαρία…

Παρουσίαση δύο εργασιών για αποκατάσταση του Κουρσούμ Τζαμί της Καστοριάς

Παρουσίαση δύο εργασιών για αποκατάσταση του Κουρσούμ Τζαμί της Καστοριάς

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος στην Καστοριά

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος-γραφείο, ανακαινισμένος 40 τ.μ. με WC και ασανσέρ στην Περιοχή…

Αθωώθηκε ο τ. Βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας. Απέσυρε τη μήνυση η Βουλευτής Μαρία Αντωνίου

Αθωώθηκε ο τ. Βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας. Απέσυρε τη μήνυση η  Βουλευτής Μαρία…

Η θεατρική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο Άργος Ορεστικό

Η θεατρική παράσταση  «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο Άργος Ορεστικό

Κενά στη τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων λόγω κορωνοϊού εντοπίζει στη Γερμανική αγορά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Κενά στη τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων λόγω κορωνοϊού εντοπίζει στη Γερμανική…