Ένα λαχταριστό γλυκό έχει πάντα θέση στην καρδιά μας. Οι μικρές απολαύσεις της ζωής είναι που την κάνουν πιο όμορφη και γλυκιά.

Τα γλυκά με κρέμα είναι από τα αγαπημένα μας καθώς είναι ελαφριά, με απαλή γεύση και βελούδινη υφή. Ακόμη, είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους καθώς τα υλικά που χρειάζονται είναι λίγα και απλά.

Ψάχνοντας για πρωτότυπες συνταγές, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη που μας τράβηξε την προσοχή. Πρόκειται για την crema catalana, που μας έρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την Καταλονία, όπως μαρτυρά και το όνομά της.

Μοιάζει πολύ με την γνωστή μας crème brûlée, όμως γίνεται με γάλα και όχι με κρέμα γάλακτος όπως το γαλλικό επιδόρπιο.

Είναι από τα πιο παλιά γλυκά στην Ισπανία και εμφανίζεται ήδη από τον Μεσαίωνα σε βιβλία μαγειρικής. Η συνταγή είναι εύκολη και γίνεται με απλά υλικά. Το αποτέλεσμα είναι βελούδινο, γευστικό και θα ξετρελάνει τους πάντες.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο (4 ¼ της κούπας) γάλα
  • 40 γρ. (1/3 της κούπας) άνθος αραβοσίτου (κορν φλάουρ)
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 1 στικ κανέλας
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 150 γρ. (¾ της κούπας) ζάχαρη + 50 γρ. (¼ της κούπας) για την κρούστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς όμως να βράσει. Προσθέτουμε το στικ κανέλας και το ξύσμα λεμονιού.
  • Πριν έρθει σε βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 45 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο μείγμα και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας μέχρι να εξαφανιστούν οι σβώλοι και η κρέμα να γίνει απαλή και μεταξένια.
  • Ρίχνουμε την κρέμα σε πήλινα μπολάκια. Καλύπτουμε με χαρτί ή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  • Όταν η κρέμα κρυώσει και γίνει στερεή, βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και καίμε ή καραμελώνουμε μέχρι να γίνει χρυσοκαφέ χρώμα.

Σερβίρουμε! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το cremacatalanaoriginal.com

You May Also Like

Συνταγή για πεντανόστιμα αυθεντικά cookies, έτοιμα σε 12′!

Συνταγή για πεντανόστιμα αυθεντικά cookies, έτοιμα σε 12′!

Τσουρέκι γεμιστό με Nutella

Υλικά Για το τσουρέκι: 600 γρ. αλεύρι 240 γρ. ζάχαρη 160 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο…

Μπάμιες: Η μυστική πεντανόστιμη συνταγή και το άγνωστο όπλο για την υγεία μας

Μπάμιες: Το Άγνωστο Όπλο Για Την Μείωση Της Χοληστερόλης Σας

Εδώ ο καλός λουκουμάς με μπόλικο μέλι, κανέλα και σουσάμι… είναι νόστιμοι και τραγανοί

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “‎Rania Mantopoulou‎ – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” ΥΛΙΚΑ 2…

Red velvet υγρό σουφλέ σοκολάτας

Red velvet υγρό σουφλέ σοκολάτας

Παγωμένη μους σοκολάτας έτοιμη σε 2 βήματα

Παγωμένη μους σοκολάτας έτοιμη σε 2 βήματα

Παραδοσιακός Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Την επετειακή ημέρα της 25ης Μαρτίου όλη η Ελλάδα απολαμβάνει το πιο ευρέως γνωστό πιάτο, τον μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Κοκάκια σε μπουκίτσες πεντανόστιμα!

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr την συνταγή της ημέρας! Yλικά Για το παντεσπάνι: 4…

Εύκολη συνταγή για μελομακάρονα με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου

Μπαχαρικά, εκλεκτό μέλι, πορτοκάλι και κονιάκ είναι τα βασικά υλικά που θα…

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα, σοκολάτα και πτι μπερ

Το μυστικό της λατρεμένης συνταγής