ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Μια συνταγή για το πιο αρωματικό σπιτικό λικέρ
Είναι ένα εύκολο και γρήγορο σπιτικό, αρωματικό ποτό για να απολαύσεις με την παρέα σου. Μετά από μια δύσκολη μέρα σίγουρα θα θες να αράξεις στον καναπέ και να απολαύσεις ένα πότο για να ηρεμίσεις και να χαλαρώσεις. Εμείς λοιπόν, σας προτείνουμε ένα απολαυστικό λικέρ που μπορείς να φτιάξεις άμεσα στο σπίτι.
Υλικά:
10 λεμόνια
1 λίτρο βότκα
500 γραμ. ζάχαρη
500 ml νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα. Σε ένα μπουκάλι προσθέτουμε τη βότκα μαζί με τις φλούδες, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 10 ημέρες.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Όταν περάσουν οι 10 μέρες σουρώνουμε τη βότκα αφαιρώντας τη φλούδα, προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε σε 2 μπουκάλια το αφήνουε για άλλες 10 μέρες και το απολαμβάνουμε παγωμένο.
Πηγή: Jenny.gr