Ένα εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο κέικ σοκολάτας με αφράτη κρέμα σοκολάτας για αρχάριους. Μια απλή συνταγή (από εδώ) για ένα τέλειο κέικ που μπορείτε να το φτιάξετε τη τελευταία στιγμή περιμένοντας τους επισκέπτες σας και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

 

Υλικά συνταγής

 

  • Για το κέικ:
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 175 γρ. μαύρη ζάχαρη (Μuscovado)
  • 175 γρ. βούτυρο, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για βουτύρωμα ταψιών
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη και λιωμένη σε μπεν μαρί, χλιαρή
  • Για τη κρέμα σοκολάτας
  • 200 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη και λιωμένη σε μπεν μαρί, χλιαρή

 

 

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε 2 ταψάκια μια χρήσεις 20 εκ. και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα. Εάν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέστε 2-4 κ.σ. νερό και χτυπήστε να ενσωματωθεί.
  3. Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα στα δύο ταψάκια, ισιώνετε την επιφάνειά τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους βγει στεγνό. Βγάζετε τα ταψάκια από το φούρνο αφήνετε τα κέικ για 5 λ να σταθούν και μετά τα ξεφορμάρετε σε σχάρα και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
  4. Για τη σοκολατένια κρέμα: Καθαρίζετε το κάδο του μίξερ, ρίχνετε μέσα το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα.
  5. Μεταφέρετε το ένα κομμάτι κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το αλείφετε με λίγο λιγότερη από τη μισή σοκολατένια κρέμα, από πάνω σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και στη κορυφή απλώνετε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα. Κόβετε το κέικ σας σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

 

 

You May Also Like

Εσάς έφτιαχνε η γιαγιά σας ρυζόγαλο με άνθος αραβοσίτου ; Δείτε μία συνταγή εγγύηση για το γευστικό της αποτέλεσμα που θα σας ταξιδέψει !

Δείτε μία συνταγή εγγύηση για το γευστικό της αποτέλεσμα που θα σας…

Η πιο ωραία μηλόπιτα με κρέμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Η πιο ωραία μηλόπιτα με κρέμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Αυτά τα κουλούρια δεν είναι σαν τα άλλα… είναι γιαουρτιού χωρίς ίχνος ζάχαρης

Αυτά τα κουλούρια δεν είναι σαν τα άλλα… είναι γιαουρτιού χωρίς ίχνος…

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Μοναδικά κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού! Θα τα αγαπήσετε.

Μοναδικά κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού! Θα τα αγαπήσετε.

Τα πιο εύκολα και νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια για αρχάριους

Τα πιο εύκολα και νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο -Αφράτη και πανεύκολη, γίνεται στο πι και φι

Μια τυρόπιτα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας.

Μελάσα: Τα τεράστια οφέλη της και δύο μοναδικές συνταγές

Table of Contents Hide Μελάσα: Τα τεράστια οφέλη της και δύο μοναδικές…

Συνταγή για πεντανόστιμα αυθεντικά cookies, έτοιμα σε 12′!

Συνταγή για πεντανόστιμα αυθεντικά cookies, έτοιμα σε 12′!

Σαλάτα του σεφ η αυθεντική

Η αυθεντική σαλάτα του σεφ, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να την τρώμε…