Η λαχτάρα για σοκολάτα δεν μπορεί να αγνοηθεί…έχω αρχίσει να πιστεύω πλέον πως είναι βιολογική ανάγκη !
Αυτό το κέικ έχει τέλειες αναλογίες και σίγουρα θα ικανοποιήσει κάθε σου λαχτάρα! Ακραία νόστιμο και νομίζω η υφή και η γεύση του θα σε εντυπωσιάσει. Με πλούσια γεύση σοκολάτας χωρίς πολλή φασαρία και με υλικά που είδη υπάρχουν στην κουζίνα σου!
Είναι μια σταθερή κλασική αξία…. μπορείς να το σερβίρεις με παγωτό ,με λιωμένη σοκολάτα με κρέμα όπως εγώ, με ζάχαρη άχνη ή και σκέτο !
Αν το δοκιμάσεις θα το θέλεις κολασμένα…και σου υπόσχομαι θα γίνει ο πιο γλυκός σου εθισμός!
10 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
130γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ ζάχαρη
120ml γάλα
60γρ ηλιέλαιο
2 αυγά
65γρ κακάο
1 βανίλια
1/2 κουτ γλυκού μπέκιν πάουντερ
1/2 κουτ γλυκού σόδα
ελάχιστο αλάτι
Για την κρέμα
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
200γρ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέκιν , τη σόδα και το αλάτι στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε τα αυγά , το γάλα, το λάδι , την βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Όταν αναμειχθούν αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 20×20 εκατ πασπαλίζουμε με κακάο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Για την κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να κάνει κορυφές. Λιώνουμε την σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και την προσθέτουμε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύουμε και αφού κρυώσει το κέικ την απλώνουμε απο πάνω.