Νόστιμη συνταγή μεγειρικής από “zzcook” Υλικά 500 γρ αλεύρι 30 γρ μαγιά φρέσκια ή 1 ξερή μαγια 200 γρ γάλα χλιαρό 2 αυγά 100 γρ ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική, 150 αν τα θέλουμε γλυκά! 60 γρ βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου 1 κ.γλ κακουλέ 1 κ.σ μαχλεπί Ξύσμα πορτοκαλιού ή μαστίχα λικέρ 1 σφηνάκι 1 […]
IMG 7227 1

Υλικά

500 γρ αλεύρι
30 γρ μαγιά φρέσκια ή 1 ξερή μαγια
200 γρ γάλα χλιαρό
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική, 150 αν τα θέλουμε γλυκά!
60 γρ βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ κακουλέ
1 κ.σ μαχλεπί
Ξύσμα πορτοκαλιού ή μαστίχα λικέρ 1 σφηνάκι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη σπάμε με τα χέρια, τη ζάχαρη, το ζεστό γάλα, τα αυγά και τα μυρωδικά με το αλάτι.

IMG 7193

Τα ζυμώνουμε με το μίξερ για 4-5 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,  χτυπάμε να ενωθούν λίγο ακόμη, περίπου 2 λεπτά.

IMG 7194

Πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι,  σκεπάζουμε το μπόλ με μεμβράνη και μία πετσέτα κουζίνας και  αφήνουμε να φουσκώσει  η ζύμη 1 ώρα, να διπλασιαστεί.

IMG 7208

Πασπαλίζουμε στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι, πατάμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 6 κομμάτια 3 για κάθε τσουρέκι, διπλώνουμε τα κομμάτια της ζύμης, πλάθουμε κορδόνια για να κάνουμε τις πλεξούδες.

Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτες κουζίνας να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 175 στις αντιστάσεις.

Περνάμε με λίγο νερό και ένα κρόκο αυγού με το πινέλο, ή για να γυαλίσουν τα περνάμε μόνο με ασπράδι αυγού χτυπημένο, αυτά είναι γούστα, ότι αρέσει στον καθένα, πασπαλίζουμε αμύγδαλα φιλέ.

Τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 -30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, δεν τα παραψήνουμε, θα μας στεγνώσουν.

Αφού κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να τα διατηρήσουμε μαλακά.

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!!!

Δες την εκτέλεση με φωτογραφίες και λεπτομέρειες στο : zzcook

Αρχικη

You May Also Like

Σοκολατένιο κέικ διαίτης με λίγες θερμίδες

Σοκολατένιο κέικ διαίτης με λίγες θερμίδες

Αλμυρό κέικ με αλλαντικά

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Ο τρόπος για να ξαλμυριστεί εύκολα ο μπακαλιάρος

Ο μπακαλιάρος αποτελεί τη νούμερο 1 επιλογή, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, της 25ης Μαρτίου

Πώς θα γίνουν αφράτα, ζουμερά και νόστιμα τα μπιφτέκια

Πώς θα αποκτήσει συνοχή το μείγμα; Τι βάζουμε αντί για ψωμί; Ταιριαστά…

Αντίο τηγάνι – Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου

Table of Contents Hide Πεντανόστιμα και χωρίς περιττά λάδιαΑφράτα κεφτεδάκια φούρνουΜέθοδος:Συμβουλές: Πεντανόστιμα…

Κρέμα καραμελέ.

Μία συνταγή για μια δροσερή και βελούδινη κρέμα καραμελέ θα σας ανεβάσει σίγουρα την διάθεση κι εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Η απόλυτα αυθεντική συνταγή για τον Πολίτικο Κιουνεφέ – Το γλυκό πειρασμός κατευθείαν από την «πηγή»

Το Κιουνεφέ, ή κιουνφέ όπως το έλεγε η γιαγιά μου, είναι κανταΐφι…

Λάχανοντολμάδες με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια – φοβερή νοστιμιά

Λάχανοντολμάδες με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια – φοβερή νοστιμιά

Ρακόμελο για πονόλαιμο, βήχα, για τον χειμώνα.

Συνταγή για ρακόμελο στο μπρίκι, στο κατσαρολάκι, καπνιστό