Είναι το εθνικό μας σνακ και ένα από τα πρώτα φαγητά που συνδέσαμε με το τάπερ. Ο τηγανητός κεφτές κάνει στόματα να ανοίγουν, μάτια να κλείνουν από απόλαυση και πιρούνια να δίνουν μάχη για τον τελευταίο. Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά του.

Τον βλέπουμε να κυκλοφορεί σε παιδικά πάρτι, αλλά και σε κυριακάτικα τραπέζια. Τρώγεται και σαν σνακ, και σαν υλικό μέσα σε σάντουιτς, αλλά και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι ή μακαρόνια (ποιος δεν έχει νιώσει τις αισθήσεις του στα ύψη τρώγοντας μακαρόνια με κόκκινα σάλτσα και κεφτέδες;).

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τον πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανό στην κρούστα, ζουμερό στο εσωτερικό. «Κλέψαμε» μερικά από αυτά για τη μέρα που θα θελήσετε να κάνετε τη δική σας ηρωική προσπάθεια.

Η βασική συνταγή είναι η εξής: 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.γ. ρίγανη, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 1/2 ματσάκι δυόσμος, 1 κουτ. γλυκού ξίδι, αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα.

Τα ανακατεύετε όλα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε. Πάμε τώρα να δούμε τα επιμέρους. Δηλαδή τις λεπτομέρειες στο ζύμωμα και το τηγάνισμα που θα κάνουν τη διαφορά.

1. Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

2. Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό. Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.

3.  Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

4. Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.

6.  Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

https://www.bovary.gr/

You May Also Like

Gluhwein: Πώς να φτιάξετε ζεστό κρασί στο σπίτι

Πώς να φτιάξετε ζεστό κρασί στο σπίτι

Red velvet υγρό σουφλέ σοκολάτας

Red velvet υγρό σουφλέ σοκολάτας

Σοκολατένιο κέικ με αφράτη κρέμα σοκολάτας πανεύκολο

Σοκολατένιο κέικ με αφράτη κρέμα σοκολάτας πανεύκολο

Ρωσίδα ζαχαροπλάστης δημιουργεί τέλειες τούρτες που μοιάζουν με μαρμάρινους καθρέφτες

Η Ρωσίδα ζαχαροπλάστης Olga, κάνει τα γλυκά να μοιάζουν με μαρμάρινους καθρέφτες.

Cheesecake βελούδινο με βάση όρεο και σμέουρα χωρίς ψήσιμο (Video)

Η απόλυτη γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους

Σοκολατένιο γλυκάκι ψυγείου πολύ γρήγορο!! Με γεύση που ξετρελαίνει !!

Ένα πραγματικά υπέροχο και πολύ γρήγορο  ανάλαφρο γλυκάκι!

Παγωτό Oreo με μόνο 3 υλικά -Δροσερό και λαχταριστό

Παγωτό Oreo με μόνο 3 υλικά -Δροσερό και λαχταριστό

Ρυζόγαλο με κρέμα αραβοσίτου βανίλια.

YΛΙΚΑ (για 6 ατομικά ρυζόγαλα) 400 ml νερό 100 γρ. ρύζι καρολίνα…

Τυρόπιτα στην τοστιέρα, έτοιμη σε λίγα λεπτά- Λυώνει στο στόμα – Κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το Tik Tok είναι η νέα πλατφόρμα που δημιουργεί τις τάσεις στην…