Θεσσαλονίκη: Μάθημα με κουβέρτες για μαθητές δημοτικού σχολείου στη Χαλάστρα…..

Τσάντα, μάσκα, παγουρίνο και… κουβέρτα

Στα θρανία επέστρεψαν τη Δευτέρα χιλιάδες μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ήταν και ο συχνός αερισμός των τάξεων.

Πιο συγκεκριμένα, τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν πριν τα μαθήματα, μετά το τέλος τους, στο διάλειμμα, αλλά και κατά την διάρκεια της διδακτικής ώρας.

Αυτό σημαίνει πως, καθώς διανύουμε τον Ιανουάριο, κάνει πολύ κρύο.

Έτσι, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας, εκτός από την τσάντα, τη μάσκα και το παγουρίνο τους, κλήθηκαν να έχουν μαζί τους και μια κουβέρτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση προς τους γονείς και τους κηδεμόνες:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου σας ενημερώνουμε για τους παρακάτω κανόνες που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου μας. Οι κανόνες είναι υποχρεωτικοί και εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις από όλους μας.

Προσέλευση μαθητών: 8.00-8.15 πμ

Οι διδακτικές ώρες και τα διαλείμματα παραμένουν ως έχουν.

Αποχώρηση μαθητών:

* Α’ και Β’ τάξη: 13.00 μ.μ

* Γ’ και Δ’ τάξεις: 13.10 μ. μ

* Ε’ και ΣΤ’ τάξεις: 13.15 μ. μ

Το ολοήμερο πρόγραμμα αρχίζει στις 13:15 με τη σίτιση των παιδιών. Η πρώτη δυνατή αποχώρηση είναι στις 15:00. Η λήξη του προγράμματος είναι στις 16:00. Προβλέπεται μια (1) ώρα ειδικότητα καθημερινά και μία (1) ώρα Μελέτη-Προετοιμασία.

Οι μαθητές – τριες μπαίνουν στον χώρο του σχολείου φορώντας μάσκα υποχρεωτικά.

Οι γονείς αποχωρούν αμέσως μετά την είσοδο του παιδιού στο σχολείο για την αποφυγή συνωστισμού.

Δε γίνεται συγκέντρωση των μαθητών/τριών στο προαύλιο. Τα παιδιά θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, όπου θα τα περιμένει ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός.

Η προσέλευση στο σχολείο με ποδήλατο δεν επιτρέπεται, καθώς ο χώρος στάθμευσης πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τα διαλείμματα.

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

* Το παγουρίνο τους ή μπουκάλι με νερό .

* Το δεκατιανό τους.

* Είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια).

* Ένα σακουλάκι με δύο (2) επιπλέον καθαρές μάσκες.

* Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.

* Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο.

Παρακαλούμε να μην προσέρχεστε κατά τα διαλείμματα στα κάγκελα. Φροντίστε τα παιδιά να έχουν το δεκατιανό τους από το πρωί στην τσάντα τους.

Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή και ο δανεισμός οποιουδήποτε αντικειμένου (στυλό, τετράδια, ρούχα, φαγητό, νερό ή ό,τι άλλο), μεταξύ των μαθητών/τριών».

Όπως ανέφερε η διευθύντρια, «σαφώς το υπουργείο δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα, όπως τις καιρικές συνθήκες, και για αυτό αποφασίσαμε να προτείνουμε κάτι τέτοιο. Ο χειμώνας όπως βλέπετε είναι μπροστά μας, και θεωρήσαμε σωστό να μην περιοριστούμε μόνο στα μπουφάν και στα γαντάκια για τα παιδιά, αλλά να έχουν και την κουβέρτα τους ώστε να καλύπτονται τα πόδια τους, όσο είναι ανοιχτά τα παράθυρα για να αερίζεται ο χώρος. Φυσικά στο σχολείο υπάρχει θέρμανση και θα λειτουργεί διαρκώς».