Αφράτη πάστα φλώρα

Πάστα φλώρα! Φανταστική, αφράτη και εύκολη συνταγή για να έχεις την καλύτερη πάστα φλώρα που θα εντυπωσιάσει! Η πάστα φλώρα της τεμπέλας μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά!

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Πάστα φλώρα | Υλικά:

  • 420 γρ αλεύρι γοχ
  • 210 γρ βούτυρο θερμoκρασία δωματίου
  • 40 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.τ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 30 ml χυμό πορτοκαλί
  • Ξύσμα πορτοκαλί
  • 800 γρ Μαρμελάδα της επιλογής μας

Πάστα Φλώρα – Συνταγή:

Πάστα φλώρα η εκτέλεση:

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός το αυγό και χτυπάμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε, είτε με το φτερό, είτε με τον γάντζο.
  2. Καλό είναι το βούτυρο να είναι ελαφρώς μαλακό όχι τελείως λιωμένο.
  3. Βγάζουμε από τον κάδο και βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας.
  4. Πλάθουμε με τα χέρια να γίνει μια μπάλα.
  5. Αν έχει ζεσταθεί πολύ η ζύμη τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
  6. Βάζουμε μια λαδόκολλα κάτω στον πάγκο μας, από πάνω την ζύμη και από πάνω άλλη μια λαδόκολλα.
  7. Ανοίγουμε με πλαστή.
  8. Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια φόρμα τάρτας 28εκ αποσπώμενη για να μπορούμε να την βγάζουμε εύκολα.
  9. Πατάμε καλά να εφαρμόσει στην ταρτιερα μας και κόβουμε τα κομμάτια που εξέχουν.
  10. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τις λωρίδες.
  11. Ξανακάνουμε μπάλα την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο.
  12. Κόβουμε λωρίδες και βάζουμε στο ψυγείο.
  13. Βγάζουμε την τάρτα και απλώνουμε στο σύνολο 800 γρ μαρμελάδα της επιλογής μας, αν θέλουμε μπορούμε να την κάνουμε και μισή μισή σε γεύση.
  14. Βγάζουμε από το ψυγείο τις λωρίδες και τις απλώνουμε πάνω στην τάρτα.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου στον αέρα έως ότου πάρει χρώμα και ψηθεί.

πάστα φλώρα

 

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ – ΘΕΡΜΙΔΕΣ:

Ανά μερίδα: 
Θερμίδες (kcal): 454 
Πρωτεΐνες (γρ): 4,5 
Λιπαρά (γρ): 14,9 
Κορεσμένα λιπαρά (γρ): 9,1 
Υδατάνθρακες (γρ): 76,1 
Φυτικές ίνες (γρ): 1,3 
Σάκχαρα (γρ): 36,8 
Αλάτι (γρ): 0,4 
 
You May Also Like

Φτιάξτε τα αγαπημένα σας Κοκάκια!

Φτιάξτε τα αγαπημένα σας Κοκάκια!

Αλισίβα: Το “θαυματουργό” διάλυμα που θα σας λύσει τα χέρια

Η αλισίβα χρησιμοποιούνταν για πολλούς σκοπούς, τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στην παραδοσιακή μαγειρική.

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά

Γλυκό Oreo με μόνο 3 υλικά: Πανεύκολο και γρήγορο, θα ξετρελαθείς

Δευτερούλα σήμερα και τι καλύτερο από ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκάκι που θα μας…

Εαν σου άρεσε η kiss, μάθε να φτιάχνεις αυτή την εύκολη συνταγή!

Πρόκειται για εύκολη συνταγή, με απλά υλικά, οπότε δοκίμασε την άμεσα!

Μαγειρίτσα της γιαγιάς που ξέρω πόσο την λατρεύεις και περιμένεις να την γευτείς!

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα το πάσχα;

Λουκουμάδες παραλίας αφράτοι με ζάχαρη

Λουκουμάδες παραλίας αφράτοι με ζάχαρη

Εύκολο σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο, νόστιμο και γρήγορο

Τις μέρες που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι εύκολο και γρήγορο

Υπέροχο, λαχταριστό και απολαυστικό γιαουρτογλυκό με καρύδα κακάο

Υπέροχο, λαχταριστό και απολαυστικό γιαουρτογλυκό με καρύδα κακάο

Εύκολο γλυκό ψυγείου με τρία υλικά – Χωρίς αυγά και χωρίς αλεύρι

Θυμίζει μιλγέιγ αλλά δεν είναι. Από τα πιο εύκολα γλυκά που έχετε φτιάξει