Συνταγή για την πιο αφράτη μηλόπιτα που έχετε φάει! Εξαιρετικά εύκολη και γεμάτη γεύση και αρώματα θα σας εντυπωσιάσει!
Αφράτη μηλόπιτα
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
- Μερίδες10
Για την αφράτη μηλόπιτα θα χρειαστείτε
- 5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
- 1 & 1/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 φλιτζ. τσαγιού φαρινάπ
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 βανίλια
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι κοκκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Έπειτα ρίχνετε το κονιάκ, το γάλα, τη κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζετε τα μήλα σε διάφορα σημεία. Θα τα πάρει όλα, μη τα φοβηθείτε.
Ψήνετε το γλυκό για μία ώρα.
Βγάζετε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω.
Πηγή: voutyromelo.blogspot.gr